Skip to content

Business controller

Nederland, Utrecht, Amersfoort€ 4.200 - € 5.500 per maandStaf

Functieomschrijving

Wat hebben organisaties binnen de Nederlandse zakelijke markt met elkaar gemeen? De kans is groot dat ze gebruikmaken van de HR & payroll software en dienstverlening van Visma | YouServe. Wat ons uniek maakt, is dat wij niet alleen software leveren, maar vooral een kennishuis en dienstverlener zijn. Wij helpen onze klanten namelijk om hun HR-zaken gewoon goed te regelen en naar een volgend niveau te brengen. Als business controller speel jij hierin een belangrijke rol.

Dit ga je doen

Als business controller ben jij dé businesspartner voor het management. Je weet strategische doelstellingen om te zetten in duidelijke KPI’s. Op basis van jouw waarnemingen en informatie kom je met voorspellingen en aanbevelingen die bijdragen aan het realiseren van onze ambities. Op de weg hiernaartoe stel je uiteraard strategische- en financiële rapportages op en voer jij gesprekken met stakeholders. Gezien je kennis en centrale positie binnen onze organisatie, draag je bij aan het efficiënter inrichten van processen en signaleer je eventuele afwijkingen ten aanzien van de realisatie van onze doelen.


Verder:

 • voer je bedrijfsanalyses uit, stel je op basis hiervan rapportages op en bespreekt die in periodieke business reviews;

 • initieer je veranderprocessen en controleer je de uitvoering;

 • heb je een leidende rol in het budget- en forecast proces, waarbij je informatie/ontwikkelingen uit zowel de organisatie als uit de markt kan analyseren, vertalen en verwerken;

 • heb je een actieve rol in het verder ontwikkelen van data analytics binnen finance en andere business units;

 • signaleer en initieer je procesverbeteringen;

 • heb je een brede adviesrol richting het management en draag je bij in het realiseren van onze ambities.

Vereisten

Zo maak jij het verschil

Door jouw open vizier, enthousiasme en sterke business oriëntatie krijg je jouw collega’s mee in jouw advies en inzicht. Kennis van business strategie modellen, forecasting, budgettering en het standaardiseren van rapportageprocessen zijn hierin essentieel. Jij beschikt over sterk ontwikkelde financiële en analytische skills. Hiernaast heb je uitstekende communicatieve vaardigheden en stakeholdermanagement kwaliteiten. 


Je beschikt over:

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur verkregen door het volgen van een relevante opleiding;

 • een leergierige, enthousiaste en zelfstandige werkhouding;

 • ervaring met verbeteren en optimaliseren van financiële en operationele/strategische bedrijfsprocessen;

 • uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om te communiceren op verschillende niveaus (óók in het Engels).


Dit krijg je

Binnen deze rol krijg jij de kans om directe impact binnen onze eigen organisatie te maken. Jij onderzoekt de mogelijkheden om het management in ons bedrijf naar een hoger niveau te tillen en helpt hen bij de beheersing van de financiële huishouding.


Waar je verder op mag rekenen:

 • volop kansen om te groeien, zowel op professioneel als persoonlijk vlak;

 • een salaris tussen de € 4.200,- en € 5.500,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van leeftijd en ervaring;

 • 8% vakantiegeld en een interessante bonusregeling;

 • een laptop en telefoon;

 • een thuiswerkvergoeding en hybride werken.

 • toegang tot een voordelenplatform Corporate Benefits at Work


Hier kom je te werken

Als business controller kom je te werken in het team van finance vanuit ons kantoor in Amersfoort.

Wat onze cultuur verder kenmerkt? Visma ǀ YouServe heeft een erg gave cultuur die je ook bij onze afdeling terugziet. Een veilige werkplek waar ondernemerschap en eigenaarschap centraal staat. Goed samenwerken en op een gelijkwaardige manier met elkaar omgaan vinden we daarin cruciaal. We zetten iedereen in zijn of haar kracht en geven onze mensen alle mogelijkheden om zichzelf verder te ontwikkelen. Dit met heel veel vrijheid, ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid, maar wel gericht op het bereiken van een gezamenlijk doel.

Meer weten en solliciteren

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer vandaag nog! Wil je eerst nog wat meer weten? Bel of app dan met Sterre Verboom - Keesmaat (corporate recruiter) via 06-83498133 en/of sterre.keesmaat@visma.com.

Nederland, Utrecht, Amersfoort
€ 4.200 - € 5.500 per maand
Staf
HR, Payroll
Nederland, Utrecht, Amersfoort
€ 4.200 - € 5.500 per maand
Staf
HR, Payroll

In 6 stappen aan de slag bij Visma YouServe

Solliciteren

Telefonische intake

Eerste gesprek

Tweede gesprek

Aanbod

Welkom bij Visma YouServe!

Werken bij Visma YouServe betekent samenwerken met ruim 500 collega’s die toegewijd en verantwoordelijk zijn, inclusief zijn in hun denken en ondernemend van geest zijn.