Skip to content

Product consultant | HR-software

Drachten, Friesland, Nederland€ 3.300 - € 4.000 per maandProjects, delivery & support

Functieomschrijving

Bij Visma | YouServe willen we de volgende stap zetten in de wereld van HR & payroll. Dat doen wij door HR & payroll zaken gewoon goed te regelen voor onze klanten met onze eigen software en dienstverlening. Voor onze afdeling Projects, delivery & support zijn we op zoek naar een product consultant die samen met ons het verschil gaat maken.


Dit ga je doen

Als product consultant versterk je een team dat continu het Youforce HR-platform onderhoudt en optimaliseert voor onze klanten. Hoe richt je die zo in dat eindgebruikers ermee aan de slag kunnen én willen? Jij realiseert (in samenwerking met jouw collega’s) al deze klantwensen. Als product consultant richt jij je op onze oplossingen, in dit geval voor onze self service module. Jij communiceert met specialisten op het vakgebied zoals HR-managers, functioneel beheerders en salarisadministrateurs over in- door- en uitstroom processen. We nodigen je uit mee te denken over platformverbeteringen en -innovaties. Jij weet namelijk als eerste wat er in de HR-wereld speelt en (dus) hoe we klanten nog beter kunnen servicen!

Jij kan lezen en schrijven met onze selfservice module. Hierdoor ben jij een gedegen gesprekspartner voor de klant en vertaal jij wensen in oplossingen.


Verder:

 • adviseer je onze klanten over procesoptimalisaties en zorg je dat ze op de juiste wijze worden doorgevoerd;
 • je werkt nieuwe processen uit, configureert de systeemaanpassingen en zorgt voor een vlekkeloze livegang bij de klant;
 • je werkt nauw samen collega’s die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de personeels- en salarisadministratie om zo samen te zorgen voor een tevreden klant;
 • je denkt actief mee over verbeteringen en innovaties in onze producten.

Vereisten

Dit heb je ervoor nodig

Voor deze functie zijn we op zoek naar een it-specialist met een goede know how van HR-oplossingen. Werk jij bijvoorbeeld als functioneel beheerder of applicatiebeheerder van een HR-systeem en krijg je evenveel energie van adviseren als van configureren, dan is dit een ideale match. Heb je daarnaast ook nog kennis van YouForce (Self Service), dan leggen we de rode loper alvast voor je uit.

Verder:

 • hbo werk- en denkniveau;
 • adviesvaardigheden, uitstekend ontwikkelde communicatieve vaardigheden en commercieel sensitief;
 • affiniteit met HR-processen en it;
 • gericht op resultaat en samenwerking: jij brengt projecten graag samen met alle stakeholders naar de finish;
 • minimaal 32 uur per week beschikbaar.


Wat je ziet en wat je krijgt:

Wat je als eerste ziet, is ons gezellige kantoor en jouw collega's in Drachten of Amersfoort. De ene dag op kantoor en de andere dag vanuit huis via Google Meets. Het team kenmerkt zich door de open en informele sfeer. Je kunt veel leren van je collega’s, die net zo professioneel en ambitieus zijn als jij. Daarnaast volg je hier regelmatig trainingen en interne kennissessies om de beste te blijven in jouw vak. En heb je zelf een goed idee? Zie je iets dat volgens jou anders kan? Als jij enthousiast bent en een goede onderbouwing kan geven dan wordt jouw initiatief gewaardeerd en beloond.
Omdat we een grote organisatie zijn en onderdeel zijn van Visma, liggen er veel doorgroeikansen. Visma YouServe stimuleert je ontwikkeling proactief. Logisch voor een organisatie die vindt dat medewerkers zelf de regie over hun carrière mogen en kunnen voeren!

Wat je verder mag verwachten:

 • een rol met impact in een internationale werkende, snel veranderende organisatie;
 • volop kansen om te groeien, zowel op professioneel als persoonlijk vlak;
 • een salaris tussen de € 3.300,- en € 4.000,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van leeftijd en ervaring;
 • 8% vakantiegeld;
 • een laptop en telefoon;
 • 28 vakantiedagen;
 • hybride werken: flexibele werktijden, autonomie en een combinatie van thuis en op kantoor werken;
 • een goede thuiswerkregeling: € 2,15 per thuiswerkdag en een vergoeding om jouw thuiswerkplek mee in te richten.


Wij zijn Visma YouServe

Wij zijn Visma | YouServe. Voorheen onderdeel van Visma | Raet, maar sinds 2021 afgesplitst om op een geheel eigen wijze de zakelijke markt te bedienen. Wij willen de volgende stap zetten in de wereld van hr & payroll. Wat ons uniek maakt, is dat wij niet alleen software leveren, maar vooral een kennishuis en dienstverlener zijn. Wij helpen onze klanten namelijk om hun hr-zaken goed te regelen en naar een volgend niveau te brengen.

Je wordt onderdeel van Visma YouServe: een dynamische organisatie waar ruim 550 medewerkers werken. Stuk voor stuk vernieuwend, relevant, daadkrachtig en betrouwbaar. Onze cultuur? Dat is: klaarstaan voor elkaar, op elkaar kunnen vertrouwen, gelijkwaardigheid en in een open en informele sfeer samen het beste doen voor klanten.


Direct solliciteren en meer weten

Heeft deze vacature je interesse gewekt? Solliciteer direct! Wil je eerst nog wat meer weten? Bel of app dan met Sterre Verboom - Keesmaat (corporate recruiter) via 06-83498133 en sterre.keesmaat@visma.com.

Drachten, Friesland, Nederland
€ 3.300 - € 4.000 per maand
Projects, delivery & support
Drachten, HR, IT, Junior, Medior, SaaS, Youforce, consultancy

of

Drachten, Friesland, Nederland
€ 3.300 - € 4.000 per maand
Projects, delivery & support
Drachten, HR, IT, Junior, Medior, SaaS, Youforce, consultancy

Onze sollicitatie-procedure

Benieuwd wat jij kan verwachten als je bij ons solliciteert?

Werken bij Visma YouServe betekent samenwerken met ruim 500 collega’s die toegewijd en verantwoordelijk zijn, inclusief zijn in hun denken en ondernemend van geest zijn.