Skip to content

HR Medewerker Verzuim

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland€ 2.400 - € 3.200 per maandHR & payroll services

Functieomschrijving

HR Medewerker Verzuim? Collega’s noemen je liever een Strategische HR partner of Verzuimspecialist. Met jouw diepgaande kennis van de Wet verbetering Poortwachter en eigen risico dragerschap sta jij altijd aan in deze functie. Jij bent de administratieve spil die verzuim- en participatie-gerelateerde informatie verwerkt en verstrekt, en verantwoordelijk is voor het beheer en de uitvoering van verzuimprocessen richting HR en externe partijen. Jouw doel? Hen adviseren, een optimaal verzuimproces te waarborgen en de organisatie volledig ondersteunen in verzuimprocessen. Voel jij je aangesproken? Solliciteer dan nu als HR Medewerker Verzuim in Amsterdam & Sassenheim.


Deze verantwoordelijkheden draag je natuurlijk niet alleen, je komt in een team van drie verzuimprofessionals. Samen zijn jullie in de lead voor de volgende werkzaamheden:


 • Het te woord staan en adviseren van diverse stakeholders als HR collega’s, UWV, verzekeraars en gemeentes. Jij beantwoordt vragen over proefplaatsingen, subsidies en diverse regelingen, waarbij je complexe kwesties naar HR of relevante instanties escalateert.
 • Jij beoordeelt en verwerkt mutaties in verzuim- en participatiegegevens in het digitale personeelsdossier. Jouw verantwoordelijkheden omvatten ook de controle van deze gegevens, het beheren van correspondentie, en het monitoren en realiseren van verzuimprocessen, interventies en subsidies.
 • Je houdt toezicht op contractafspraken met arbodienstverleners, onderhoud contacten met uitvoerende dienstverleners, waarborgt cofinanciering, en registreert toegekende bedragen binnen gestelde kaders en doorlooptijden.
 • Jouw taken omvatten ook de controle van gegevens, mutaties en journaalposten, het signaleren en corrigeren van afwijkingen, en het zorgen voor een naadloze aansluiting tussen salarisadministratie en financiële administratie. 
 • Tot slot lever je rapportages aan en zet je wijzigingen in sociale zekerheidswetgeving om in verzuimprocessen.

Vereisten

Hier herken jij jezelf in:

 • Als HR Medewerker Verzuim is het essentieel om constant kwaliteit te leveren, problemen te detecteren en binnen toegestane normen bij te sturen. Je anticipeert op mogelijke problemen en handhaaft strikt sociale en ethische normen. 
 • Effectieve communicatie is cruciaal; je communiceert doeltreffend en rekening houdend met het niveau van de betrokken partijen.
 • Jouw vaardigheid om door te vragen en de vraag achter de vraag te begrijpen, komt tot uiting in jouw communicatieve nauwkeurigheid, vooral gezien de vertrouwelijke aard van persoonsgegevens.
 • Je bent bedreven in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken, met het vermogen om de kern van een probleem te doorgronden en mogelijke consequenties te ondernemen.
 • Je stemt jouw inspanningen af op de behoeften van interne en externe betrokkenen en bent een effectieve teamspeler, gericht op het gezamenlijk behalen van doelen.
 • Daarnaast heb je een afgeronde HBO opleiding in een relevante studierichting en neem je minimaal 2 tot 4 jaar werkervaring mee.


Dit krijg je van ons

Voor al je harde werk krijg je dit van ons terug:


 • Een superleuke baan van 32 tot 40 uur per week in een gezellig team in Amsterdam en Sassenheim
 • Een mooi salaris tussen €2.400 en €3.200 per maand (op basis van fulltime en afhankelijk van kennis & ervaring)
 • En nog veel meer... lees hieronder alles over onze interessante arbeidsvoorwaarden


Solliciteer nu als HR Medewerker Verzuim!

Ben je enthousiast en wil je niets liever dan in de lead zijn van onze verzuimprocessen en alles tot in de puntjes regelen? Solliciteer dan nu als HR Medewerker Verzuim via de knop rechtsboven. Dan hoor je binnen 5 werkdagen van onze corporate recruiter Vivian van der Kaaij. Wil je eerst nog wat meer weten of heb je een vraag? Neem dan contact op met Vivian via 06 - 5166 7219 of vivian.vanderkaaij@visma.com. Lees snel verder en kom erachter hoe het is om te werken bij Visma | YouServe!

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
€ 2.400 - € 3.200 per maand
HR & payroll services

of

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
€ 2.400 - € 3.200 per maand
HR & payroll services

De voordelen als je bij ons werkt

Thuis en op kantoor werken

We werken ongeveer 50% op kantoor en 50% thuis. Je krijgt een vergoeding om je thuiswerkplek ergonomisch in te richten én €2,15 per thuiswerkdag

Reiskostenvergoeding

In de vorm van een NS Business Card of kilometervergoeding, net wat je liever hebt

Interessante bonus

Naast je salaris mag je rekenen op een interessante company bonus. Draag jij een nieuwe collega aan? Dan staat daar een mooie bonus van 2.000,- tegenover

Volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

Haal bijvoorbeeld je PDL of geef je soft skills een boost via New Heroes

Vakantie & workation

28 welverdiende vakantiedagen per jaar én 8% vakantiegeld. En wil jij 4 weken per jaar in de zon werken? Dan kan dat bij ons

Shoppen met korting

Wie houdt er nou niet van korting? Via ons platform YouBenefits krijg je korting bij heel veel verschillende winkels en diensten

Over Visma | YouServe

Samen met 550+ collega’s zet je je bij Visma | YouServe elke dag in voor meer dan 1600 organisaties in de Nederlandse zakelijke markt. Onze klanten maken allemaal gebruik van onze HR- en payroll-software en dienstverlening. Wat ons uniek maakt, is dat we niet alleen software leveren, maar vooral een kennishuis en dienstverlener zijn. Wij helpen onze klanten namelijk om hun HR-zaken en loonadministratie gewoon goed te regelen en naar een volgend niveau te brengen.

Zin om hier ook een bijdrage aan te leveren? Dan kom je terecht in een fijn team waar collega’s klaarstaan voor elkaar, op elkaar vertrouwen en gelijkwaardig zijn. In een gezellige sfeer doe je samen het beste voor klanten.

Hier staan we voor

Om samen succesvol te zijn, hebben we 4 kernwaarden. Daar staan we met alle collega’s achter, in welke rol je ook bij ons werkt.

We zijn ondernemend

Je ziet wat er moet gebeuren en pakt dat proactief op, ook als er nieuwe kansen zijn. Is er een probleem? Dan blijf je daar niet in hangen, maar ga je samen voor oplossingen. Op die manier leveren we allemaal een bijdrage voor onze klanten, het team en de organisatie.

We zijn verantwoordelijk

Je kijkt verder dan alleen je eigen werk en zorgt samen met je team voor het beste resultaat. Je kunt op elkaar rekenen en weet precies wat je van collega’s kunt verwachten. Iedereen voelt zich namelijk verantwoordelijk voor elkaar en pakt eigenaarschap, zodat het team succesvol is.

We zijn toegewijd

Je voegt waarde toe vanuit je passie en expertise en maakt daarmee het verschil voor klanten. We halen het beste in elkaar naar boven op basis van respect en vertrouwen. Als je ergens tegenaan loopt, zeg je dat open en eerlijk. Met je team kijk je continu hoe dingen nog beter kunnen.

We zijn inclusief

Je laat iedereen in hun eigen waarde, ook al ben je het niet altijd met elkaar eens. Met elkaar zorgen we dat iedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn. Wat je achtergrond ook is en wat je talenten ook zijn: jij bent belangrijk voor het team. Met die basis maken we plezier in ons werk.

Ontmoet je toekomstige collega's

Benieuwd hoe onze collega's werken bij Visma | YouServe ervaren? Ontdek hun ervaringen.

 • "Collega's helpen elkaar en gaan met respect met elkaar om. Je kan intern allerlei opleidingen volgen. Het is ook echt een kweekvijver van het hele HR-vak."

  Sharida

  HR-advisor HR-servicedesk

 • "Visma | YouServe is een goede werkgever omdat je binnen deze organisatie de tijd en ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. Als persoon, maar ook inhoudelijk."

  Martijn

  Product consultant

 • "Visma ǀ YouServe heeft een erg gave cultuur die je ook bij onze afdeling terugziet. Een veilige werkplek waar je op jouw manier met de talenten die je hebt aan de slag kunt. Goed samenwerken en op een gelijkwaardige manier met elkaar omgaan vinden we daarin cruciaal."

  Simon

  Director Sales, portfolio en marketing

Onze sollicitatieprocedure

Ben je enthousiast en wil je weten hoe de sollicitatieprocedure eruit ziet? Bekijk hieronder de 5 stappen. We kijken ernaar uit om je te leren kennen!

Niet de functie die je zocht?

Is dit niet de vacature die je zocht? Bekijk dan onze andere vacatures of stuur ons je cv via recruitment4youserve@visma.com en dan nemen we contact met je op zodra we een passende vacature hebben.