Overslaan naar content

Twee collega's genomineerd voor Salarisprofessional van het jaar 2023

Een mooie prestatie: 2 van onze medewerkers zijn genomineerd voor Salarisprofessional van het jaar 2023. Benieuwd waarom? In dit artikel vertellen Rosanne en Gwenda én hun managers wat ze zo bijzonder maakt.

Rosanne Jonkers: van trainee tot professional

In de categorie Junior Salarisprofessional is Rosanne Jonkers genomineerd. Zij is inmiddels ruim een jaar salarisadministrateur bij ons. Na haar studie economie werd ze payroll-trainee en deed ze de opleiding PDL vanuit Visma YouServe. “Daar heb ik veel waardevolle kennis opgedaan over arbeidsrecht en loonheffingen, zodat ik onze klanten daarbij kan ondersteunen”, vertelt ze enthousiast.

“Klanten kunnen altijd bij mij terecht”

En klanten heeft ze genoeg. “Op onze afdeling hebben we 80 klanten uit allerlei sectoren en met verschillende cao’s. Ik doe niet alleen de salarisadministratie, maar geef ze ook advies en ondersteuning als ze bijvoorbeeld systeemtechnische vragen hebben. Zo kunnen klanten onze software optimaal gebruiken. Die afwisseling maakt elke dag leuk en anders.”

Waarom Rosanne de titel van Junior Salarisprofessional moet winnen? Daar is ze heel duidelijk over. “Ik ben betrokken en voel me verantwoordelijk voor klanten. Ze kunnen altijd bij mij terecht. Ook zorg ik voor een goede samenwerking: klanten moeten het gevoel hebben dat we het samen doen.”

Professioneel, hulpvaardig én sfeermaker

Ook Rosannes teammanager Klaas Vos vindt haar nominatie helemaal terecht. “Binnen een jaar is Rosanne een volwaardig salarisadministrateur geworden. Ze heeft het werk zich snel eigen gemaakt en heeft veel kennis opgedaan van ons Visma.net-systeem. Heel bijzonder dat ze na zo’n korte tijd de volledige payroll-werkzaamheden kan uitvoeren en zo professioneel is in het klantcontact. Daarnaast is ze in ons team ook nog eens een hulpvaardige collega die sfeer brengt op de afdeling!”

Benieuwd naar Rosannes nominatie? Bekijk dan het filmpje van haar inzending voor de verkiezing:

Gwenda van Bruggen: veiligheid en verbinding creëren

De tweede genomineerde is Gwenda van Bruggen, in de categorie Manager Salarisprofessional. Zij zit maar liefst 25 jaar in het salarisvak, waarvan 20 jaar uitvoerend en de afgelopen 5 jaar als teammanager BPO outsourcing van de kleinzakelijke markt. Gwenda: “Onze 1100 klanten zijn heel breed, van de bakker om de hoek tot middelgrote bedrijven van ongeveer 400 medewerkers.”

Wat ze het belangrijkst vindt aan haar rol, is veiligheid en verbinding in haar team creëren. “Ik zorg dat iedereen zichzelf kan zijn en kan zeggen wat ze denken. Zo ontstaat ook verbinding en een teamgevoel, waardoor we samen sterk staan”, legt ze uit. “Ik zit heel kort op het team. We vieren samen successen en ik merk het meteen als het niet goed gaat met een medewerker. Doordat teamleden zich veilig voelen, is er ruimte om daarover in gesprek te gaan. Dan kijk ik waar ik kan helpen en wat er nodig is om diegene weer op de rit te krijgen.”

“Uiteindelijk doen we het allemaal samen”

Met haar grote passie voor het salarisvak en een bak ervaring vindt Gwenda zichzelf de perfecte kandidaat voor de titel. “Dankzij die combinatie ondersteun ik teamleden zowel op kennisgebied als bij het klantcontact. En ik sta tussen de medewerkers, niet ernaast. Daardoor staat niemand er alleen voor, want uiteindelijk doen we het allemaal samen”, vertelt ze.

Energieke, gedreven manager

Haar leidinggevende Hadewich Dingjan, Director Operations, is het daar helemaal mee eens. “Gwenda zorgt elke verloning weer voor blije klanten en haar medewerkers- tevredenheidsscore is extreem hoog. Ik vind het heel knap hoe ze een teamgevoel creëert, terwijl haar medewerkers door heel Nederland wonen en zelfs een deel in Roemenië.” Met al haar energie pakt ze ook nog extra zaken op. Hadewich: “Ze denkt mee in verbeterprogramma’s en heeft samen met HR een supermooi payroll-talentenprogramma opgezet. Dat heeft al een aantal nieuwe young professionals opgeleverd!”

Meer weten over Gwenda’s nominatie? Bekijk dan haar inzendingsfilmpje voor de verkiezing:

Word jij onze toekomstige salarisprofessional?