Overslaan naar content

De sollicitatieprocedure van Visma YouServe

Je hebt gesolliciteerd! En nu?

Nadat je hebt gesolliciteerd start de procedure om te kijken of we een goede match zijn voor elkaar. Bekijk hier alle stappen.

Bevestiging

Zodra je jouw sollicitatie hebt afgerond, ontvang je direct een automatische bevestigingsmail in je inbox. Heb je die niet ontvangen? Kijk dan in je spam of neem contact op met de verantwoordelijke recruiter. Dan zorgen we er samen voor dat jouw sollicitatie alsnog goed bij ons terecht komt.

Beoordelen sollicitatie

Iedere sollicitatie beoordelen we zorgvuldig en kijken we of we op basis van jouw cv en motivatie een match zien. In de vacaturetekst geven we duidelijk aan wat we belangrijk vinden. Probeer dit dus ook goed terug te laten komen in je cv en motivatie. We doen ons uiterste best om binnen 5 werkdagen een terugkoppeling te geven over je sollicitatie.

Telefonische kennismaking

Onze recruiter neemt contact met je op om je beter te leren kennen. We zijn namelijk erg benieuwd naar jou als persoon en naar jouw motivatie. De recruiter gebruikt dit gesprek om je goed voor te kunnen stellen aan de manager van de vacature. Dit is ook jouw kans om de eerste vragen te stellen over de functie en de organisatie.

Sollicitatiegesprek

Is de kennismaking positief van beide kanten? Dan plannen we een gesprek in met twee collega's van de afdeling waar de vacature onder valt. Tijdens het gesprek gaan we dieper in op de inhoud van de rol en de werkzaamheden. Je kan vragen verwachten over jouw vorige werkervaring en welke kennis en ervaring jij meeneemt om deze rol succesvol in te kunnen vullen. Dit is ook het moment om kritische vragen te stellen om erachter te komen of deze rol en organisatie ook goed bij jou past.

Afhankelijk van de functie, kan er nog een tweede gesprek of derde gesprek worden ingepland.

Referentiecheck

De laatste stap van de procedure is de referentiecheck. We vragen je daarom om twee referenten door te geven waar wij contact mee kunnen opnemen. We zullen vragen stellen over jouw functioneren, sterke punten en ontwikkelpunten.

Aanbod & contract

Alles positief? Dan maken we een mooi en passend aanbod omdat we je graag in ons team willen hebben! Jouw recruiter neemt telefonisch contact met je op om het aanbod toe te lichten.

Ben je akkoord met het aanbod? Welkom bij Visma Youserve! Wij gaan nu aan de slag met het contract en zorgen dat je deze binnen 5 werkdagen ontvangt.

Pre-employment screening

Als je bij ons werkt, dan werk je in veel gevallen met vertrouwde of gevoelige data. Daarom vragen we naast de referenties ook een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te leveren. Je ontvangt een e-mail met een link om deze VOG aan te vragen. De kosten kun je uiteraard weer bij ons declareren.

Welkom bij Visma YouServe!

Na het tekenen van jouw contract krijg je toegang tot onze onboarding app. Via deze app leer je al heel veel over onze organisatie en zorgen we dat je helemaal klaar bent voor jouw eerste werkdag.

De eerste werkdag is een leuke en informatieve introductiedag. Tijdens deze dag maak je samen met alle andere nieuwe starters kennis met onze organisatie en collega's. Op deze dag krijg je ook je laptop en zorgen we dat je helemaal klaar bent om de volgende dag aan de slag te gaan in jouw eigen team.

Bekijk meer

Naast dat je bij ons een baan krijgt waar je blij van wordt, mag je ook nog rekenen op vele andere voordelen.

Samen met je team maak je het verschil voor onze klanten. Ontdek al onze afdelingen en kies jouw expertise.

Wie zijn wij, wat doen we en wat maakt werken bij Visma YouServe zo leuk? Dat lees je hier!

Heb je interesse in een van onze functies of wil je meer informatie? We helpen je graag verder!