Overslaan naar contentVeelgestelde vragenVeelgestelde vragen over het solliciteren en het proces

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Het sollicitatieproces bestaat uit slechts 5 stappen. Allebei blij? Dan verwelkomen we je graag bij Visma YouServe! Het gehele proces kun je terugvinden op deze pagina.

Hoe weet ik of mijn sollicitatie goed is verstuurd?

Na het versturen van je sollicitatie, krijg je een nieuwe webpagina met daarin een bevestiging. Daarnaast ontvang je ook per mail een bevestiging. Heb je die niet ontvangen? Kijk dan in je spam of neem contact op met de verantwoordelijke recruiter.

Ik heb gesolliciteerd, wanneer hoor ik iets?

We doen ons uiterste best om binnen 5 werkdagen een terugkoppeling te geven. Is dit niet het geval? Dan is er wellicht iets misgegaan. Neem in dat geval contact met ons op.

Hoe lang duurt de sollicitatieprocedure (van sollicitatie tot aanbieding) ongeveer?

We streven ernaar dat de procedure drie tot vier weken duurt. Dat hangt natuurlijk van meerdere factoren af: jouw beschikbaarheid en die van de collega's waar je het gesprek mee hebt. Jouw recruiter zorgt in ieder geval dat alles zo goed mogelijk gepland wordt en houdt jou continu op de hoogte.

Ik heb een inhoudelijke vraag over de functie. Bij wie kan ik terecht?

Voor alle vragen kun je terecht bij de verantwoordelijke recruiter. Je vindt de contactgegevens bij de vacature.

Kan ik voor meerdere functies tegelijk solliciteren?

Ja dat kan! Geef wel duidelijk aan dat je interesse hebt in meerdere functies. Samen met de recruiter kijken we welke functie het beste bij je past.

Ik zie geen passende vacature, maar wil wel graag bij Visma YouServe werken. Wat nu?

We zijn altijd op zoek naar top-talenten! Neem contact op met onze recruiters om de mogelijkheden te bespreken of stuur je cv en gegevens naar recruitment4youserve@visma.com

Moet ik een VOG aanvragen?

Als je bij ons werkt, dan werk je in veel gevallen met vertrouwde of gevoelige data. Daarom vragen we voor de meeste functies om een VOG. Daarnaast kunnen we ook referenties opvragen bij je oude werkgever(s).

Ik voldoe niet aan alle eisen. Heeft het zin om te solliciteren?

Natuurlijk! Beschrijf in een korte motivatie waarom je vindt dat je geschikt bent voor deze functie. Twijfel je? Bel dan met de recruiter die verantwoordelijk is voor de vacature, zodat jullie samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wat doen jullie met mijn persoonlijke gegevens?

We gebruiken jouw gegevens om jouw geschiktheid voor de functie te onderzoeken en om contact met jou te onderhouden tijdens de procedure. Uiteraard houden we ons strikt aan de regels van de AVG. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie.

Ik woon niet in de buurt, maar wil wel graag bij jullie werken. Kan dat?

Onze collega's komen uit alle hoeken van Nederland! We werken hybride, dus: 50% op kantoor en 50% thuis. Dat scheelt een hoop reistijd. Jij bepaalt uiteindelijk zelf of de reisafstand te doen is.

Veelgestelde vragen over de mogelijkheden en alle extra's

Werken jullie ook vanuit huis?

We werken hybride, dat betekent: 50% op kantoor en 50% thuis. Samen met je manager bespreek je op welke dagen je samen met jouw team naar kantoor komt.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden van Visma YouServe?

Voor al je harde werk krijg je natuurlijk ook wat terug. Bekijk hier alle voordelen die je krijgt als je bij ons gaat werken.

Krijg ik een vergoeding voor het thuiswerken?

Iedere medewerker krijgt eens per drie jaar een vergoeding van 275,- om de thuiswerkplek ergonomisch in te richten én ontvangt €2,15 per thuiswerkdag.

Kan ik alleen fulltime bij jullie werken?

Een goede work-life balance vinden we belangrijk. Je kan ook 32 uur werken. Wil je liever 4x9 werken? Dan is dat ook bespreekbaar.

Krijg ik een persoonlijk opleidingsbudget?

Er is geen persoonlijk opleidingsbudget, maar je stemt in overleg met jouw manager af welke opleiding jij nodig hebt voor jouw ontwikkeling. We hebben ons eigen platform YouGrow waar je verschillende vakinhoudelijke trainingen kunt volgen. Daarnaast krijg je ook toegang tot het platform New Heroes waar je onbeperkt trainingen kunt volgen om jouw softskills te kunnen ontwikkelen.

Kan ik ook als zzp'er bij jullie werken?

Ook als zzp'er vind je bij ons een HR- of payroll-baan die bij jou past. Schrijf je in bij onze afdeling YouFleX en krijg daar toegang tot alle HR en payroll-opdrachten.

Wanneer krijg ik een vast contract?

Je start met een jaarcontract en als we allebei nog blij zijn met elkaar, dan zetten we je contract in de meeste gevallen om in een vaste aanstelling.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op!