Overslaan naar contentWat doe je als salarisadministrateur?

Bij salarisadministratie denk je vast meteen aan loonstroken. Maar het werk heeft nog veel meer kanten. Wat zijn de precieze taken en werkzaamheden van een salarisadministrateur?

Dat lees je in deze blog.

Van 1 tot meerdere bedrijven

Kort gezegd ben je als salarisadministrateur of payroll-specialist verantwoordelijk voor een volledige en correcte salarisadministratie. Dit kun je intern bij een bedrijf doen, waarbij je altijd voor dat bedrijf de salarissen verzorgt. Of je werkt bij een organisatie als Visma YouServe, waaraan bedrijven hun loonadministratie uitbesteden. In dat geval werk je voor meerdere klanten tegelijk, vaak samen met een aantal collega’s. Je zit dan in een team van ongeveer 15 mensen.

De taken van een payroll-specialist

Dit zijn je algemene werkzaamheden als salarisadministrateur:

● Je voert salarisberekeningen uit

● Je verwerkt de salarissen correct en op tijd

● Je verzorgt de afdrachten voor de belasting

● Je zorgt voor kloppende pensioenaangiftes

● Je verzamelt, controleert, verwerkt en archiveert belangrijke informatie

● Je houdt veranderingen heel precies bij, zoals mutaties en veranderingen in arbeidsvoorwaarden en cao’s die invloed hebben op salarissen

Werkzaamheden bij meerdere klanten

Als je bijvoorbeeld bij Visma YouServe aan de slag gaat in een team met meerdere klanten, komen deze taken daar bovenop:

● Je controleert mutatiestromen die je collega’s hebben ingevoerd op basis van een control-framework

● Je hebt regelmatig contact met je klanten via de telefoon of online meetings, maar je bezoekt klanten meestal niet

● Je houdt veranderingen in de software en processen bij van het programma waarin je werkt

● Je denkt proactief mee met de uitdagingen van je klanten en stelt optimalisaties voor

● Als je extra werkzaamheden doet of zorgt voor nieuwe functies, dan breng je deze in rekening bij je klant

● Ook intern spot je kansen en optimaliseer je processen, zodat het werk voor jou en je team soepeler en efficiënter verloopt

Welke kennis heb je nodig als salarisadministrateur?

Om payroll-specialist te worden, heb je het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) nodig. Dat is een mbo-opleiding. Als je kunt aantonen dat je die kennis hebt opgedaan in de praktijk of als je een vergelijkbare opleiding hebt afgerond, dan is dat ook goed. Daarnaast is het handig als je minimaal niveau 3-kennis hebt van payroll business-software, HR Self Service en systemen als 4me, Capman en Severa. Verder kan je goed werken met MS Office (Excel en Word) en Google Suite.

Wil je doorgroeien in je functie? Dan doe je diepgaande kennis op met de Vakopleiding Payroll Services (VPS). Dit is een hbo-opleiding. Lees hier meer over in ons artikel over doorgroeimogelijkheden als salarisadministrateur.

Dit verdien je als salarisadministrateur

Het vak lijkt je leuk en je bent enthousiast over de werkzaamheden. Maar wat levert het op? Als payroll-specialist is dit ongeveer je salaris:

● Junior salarisadministrateur: 2.800 tot 3.400 euro per maand

● Medior salarisadministrateur: 3.400 tot 3.800 euro per maand

● Senior salarisadministrateur: 3.800 tot 4.100 euro per maand

Je exacte loon is afhankelijk van je opleiding, kennis en eerdere werkervaring.

Enthousiast? Solliciteer nu bij Visma YouServe!

Kan je niet wachten om te beginnen als salarisadministrateur? Goed nieuws: bij Visma YouServe hebben we je hard nodig, of je nu trainee, medior of senior payroll-specialist bent. Bij ons heb je veel uitdaging en afwisseling, omdat je voor klanten met verschillende cao’s en wet- en regelgeving werkt. Verder krijg je volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden, waaronder je VPS halen op onze kosten. En dan haal je ook nog eens veel voldoening uit je werk, omdat klanten je inzet enorm waarderen.

Nieuwsgierig? Bekijk dan onze payroll-vacatures en solliciteer meteen!